18 septembre 2013

Pastrim i Melqisë dhe Strajcës së Vnerit


 
Pastrim i Melqisë dhe Strajcës së Vnerit
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Pastrimi i Melqisë dhe i Idhzës (Strajca e vnerit) prej gurve të Idhzës është një nga masat efektive ma te randësishme, për ta përmirsuar gjendjen shëndetsore.
Për pastrimine Mëlqisë është e nevojshme 6 ditë parapregaditje, e përcjellur prej 16-20 orë të pastrimit aktual.
          Për ti hjekur gurët e Idhëzës, janë të nevojshe këto hargje:
 
-Lang Molle: 6 X 1  Liter
-Krypë të Idhët: 4 lugë të bukës me i qitur në ¾  Liter uij (800 ml)
-Vaj Ulliri, ftoft i shtrydhur (i pa vluar): 125 ml
-Ose Grapefruits (ma te mira jan roza te kuqe), ose Limana taze dhe Portokalla të kombinuara : mjaft me i mbushur nje got 2/3+ 2/3= ¾. Pra gjysen me lang limani e gjysen tjeter me lang portokalli, ku bahen gadi nje liter(pra minus nji gotë-750 ml).
 
Në qoftë se nuk mund ta pini langun e greipfrutit, ose  ju vjenë si mundim kur ta pini, mundeni ta zavendsoni të njejten sasi të langut te limonit dhe te portokallit te shtrydhura taze me dorë. Ndikimi është i njejt si me graipfrut.
 
Parapregaditje:
 
Pine një liter lang molle në ditë dhe ket me rregull 6 ditë pa ndërprerë (ju mund të pini ma shum lang molle nese mund ta përballoni ate). Thartira e molles që gjendet në langun e Mollës i zbut gurët e Idhëzes dhe te Melqisë dhe i lehtson e i zbut kanalet ku dalin gurët e Idhzes dhe të Mëlqisë. Langu i Mollës e ka një ndikim të fort të pastrimit. Njerzit e ndishem munden me pas frymje të barkut, ndonjiher edhe munden me pas barqitje për shka të ditës së parë të terapisë. Barkëqitja zakonisht është shkaku i langjeve të bllokuara të idhzës, të cilat prej Mëlqisë dhe strajcës së Vnerit dalin shlirshëm jasht nëpër kanale deri në nën Lukth-zorrë ( këtë e njef në bazë të ngjyrës së verdhë në ngjyr kafe).
Efekti i shtrydhjes së langut të mollës ndihmon me i hapur kanalet e strajcës së Idhzës. Në qoftë se kur e pin langun e mollës ju vjen ndjenj e keqe, atëher mundeni langun e mollës me e përzi me uij. Pine langun e mollës ngadal gjat ditës duke e ndar në pjes, apo me got ndërmjet ngranjes se ushqimit mos e pini langun e mollës gjat bukës, pini langun e molles 2 or para buke dhe 2 orë pas buke dhe gjitha ashtu mosë e pini në në mbramje. Langu Mollës nukë llogaritet si zavendsim i pirjes së ujit (sepse langu i mollës është si mjet ndihms sherues).
 
Vërejtje :
 
Preferone që langu i mollës të jetë biologjik, pa kemikalje dhe që çdo markë e langut të mollës në shitje mund të përdorët për pastrim, njashtu edhe koncentrati i langut të mollës.
 
 
 
Rekomandimi apo Këshilla për Dietën:
 
Për shkak të pregaditjës së përgjithshme për pastrimin e Mëlqisë, duhet që ju kursesi mos mos të i përdorni këto gjëra: gjanat e ngrira duhet të ju largohuni (si ushqim njashtu edhe pijet e ftofta). Këto gjëra e ftofin Mëlqinë dhe e zvoglojn shkallen e pastrimit të Mëlqisë. Të gjitha ushqimet dhe pijet duhet të janë të nxehta apo të vokta, së paku sa temperatura e dhomës. Për ta pregaditur Mëlqinë për pastrim duhet të i shmangeni të gjtha gjanat ushqimore me prejardhje nga shtazët, produktet e qumshtit dhe ushqimet e përzhitne e të yndyrosura. Ju duhet të merrni ushqim nomal në vete, mos me ngran për së tepërmi.
 
Koha ma e mirë për pastrimin e Mëlqisë:
 
Koha ma e mirë dhe ma e përshtatshme kishte me qenë fundi i javës, pa strese dhe kur keni më shumë kohë që të jeni në qetsi. Edhe pse për pastrimine Mëlqisë mundeni me përdorë çfar do ditë e javë që të jetë. Mir është te bëhet pastrimi i Mëlqisë kur hana shkon duke ra. Dhe ate 6 ditët e fazë pregaditse të dietës, mundet 5-6 dit para hanës së plotë mundeni te ja filloni terapisë.
 
Nëse merrni medikamente:
 
Nëse keni mundësij me i zvoglu marrjen e tabletave gjat pastrimit të Mëlqisë,si vitamina apo tableta qe e zavendsojnë ushqimin, të cilat apsolut të pa tjetersushme që jan (vetëm tabletat e domosdoshme mund ti merrni. Është me randësij që mos ta mundoni Mëlqinë. Duhet rregullisht ti pastroni Zorrët( ta kryni jasht qitjen), pra sa her që keni nevoj te bani nevojen e madhe duhet menjiher ta kryni ate. Pastrimi i Zorrëve ndihmon shum që ato 6 ditët e parapregaditjes së pastrimit të Mëlqisë ti largon mundimet nëse ju paraqiten dhe ato i zvoglon në minimuim.
Çka duhet ato 6 dit të parapregaditjes së pastrimit të Mëlqisë dhe ate (diten e fundit me lang Molle) të veproni: Nëse keni në mëngjes urij, hane një mengjes të leht si p.sh. gjëra te nxehta në fushen e drithrave apo brumeve. Largoni te gjitha sheqernat dhe apo gjerat me sheqer, bibernat, tamlin, tlynin, yndyren, jogurtin, djathin, mishin, vezet, arrat, gjërat e perzhitne, gjerate ftofta, apo farnat etj. Pemët dhe langjet e pemve ato mund ti përdorni. Për drekë hani perime te zime me oriz te bardh, i njelmosni pak me kryp te paster deti te pa rafinuar(nese keni). Po e përserisim:  mos hani albumina (vezë), si tlyn, margarin apo vaj, perndryshe per shkak të pastrimit të Mëlqisë keni me ndi veten sëmurë. Mos pini as mos hani më, pas ores 2 të natës( përveq ujit), per ndryshe nuk keni me i hjekur gurt nga Melqija. Përcillne sakt planin që vjen ma posht në mënyr që të ja arrini suksesit te plot për pastrimin e Mëlqisë.
 
 
Pastrimi aktual i Mëlqisë
 
Në mbramje
 
 
Ora 18.00:
 
Merrni 4 lug te gjelles me Kryp të idhët dhe qitni në ¾ në uij të filtrum me një bokall (gadi nji liter). (Krypen e idhët mund tra bleni ne apoteka bujqsore apo drogerijë). Kjo i ka 4 parcione-4 gota nga 200 ml.pra në ¾ ne litrit. Pini tash 2 parcionet para. Nëse ju vjenë idhët merrni pakë uij e shperlani gojen dhe e pini që ta largoni shijen e idhët.
Rroli kryesor i Krypës së idhët është që ti hapë kanalet e strajces së Idhëzez apo Vnerit, në mënyr që gurët të shkasin leht e te dalin jasht pa vështërsijë. Dhe ma tutje Krypa e idhët i pastron kanalet e mbeturinave te cilat mund ti pengojn guret e melqis te dalin jasht pa problem. Ndodh që mund te keni pak barkqitje.
 
Ora 20.00: Tash pine 2 parcionet e fundit përzirjen me Krypë të idhët.
Ora 21.30: Nëse nuk keni pasur jashtëqitje dhe nese mbrenda 24 orëve nuk e keni bërë pastrimine Zorrëve, merrne dhe pini ujë mjaft dhe jashtqitja ka me filluar.
 
Ora 21.45: Tash lani Grapefruites(ose Limonat dhe Portokallat). Shtrydhni me dorë dhe largoni mishin e fryteve prej langut ose kullone atë lang pemësh. Me këtë shtrydhje arrini ¾ (750 mililitra) e langut te pemëve (Liman dhe Portokall) dhe shtonja edhe 125 mililiter vaj ulliri (i shtrydhur ftoft-pa vëluar) ne një shishe ku mund ta mbyllni, dhe filloni me e tund perafersisht 20 her deri sa langu te bahet si ujë. Këtë përzimje pine në ora 22.00. Nese keni nevoj me shku ne wc ateher mund këtë tretje me lang limoni e portokalli dhe me vaj ulliri me pirë edhe pas 10 minutave, pas ores 22.00.
 
Ora 22.00 :
 
Qendroni në këmë para krevatit tuaj (mos uli) dhe pine at lang qe e keni pregadit, ma se miri është ta pini përnjiherë. Disa njerëz e pinë me fyshta të plastikës. Nese ka nevoj pas çdo gëlltitje që e banë, mundesh pak mjalt ne gojë me marrur për shkakë të ndreqjes së shijës. Shumica e njerzve nuk kanë kurfarë problemi që ta pinë atë lang përnjëherë. Pine atë përzirje mbrenda 5 minutave ( vetëm njerëzit e sëmurë e të vjetër munden me e pirë këtë tretje brenda 10 minutave, pra ma ngadal). Si ta pini krejt këtë tretje BINI MENJIHER NE KREVET! Kjo është shumë me randësijë që ti lejoni shlirshem gurët të dalin jashtë. Shkymne driten dhe shtrihuni rrafshë në shpinë me 2 jastekë nën kokë. Koka duhet të jetë e ngritur ma  lartë se barku. Nëse e ndieni veten jo aqë mirë, kthehuni në anën e majtë me trup, mblidhni gjunjët deri mbi bark. Në kët gjendje qendroni së paku 20 min në qetsi apsolute, dhe tentoni që asë pak mos te flitni ! Mbane vemendje në Melqij, ndoshta do ti ndieni lëvizjen e gurëve të Melqisë dhe gurët e Idhzës ti ndini si po levizin nëpër kanale. Ju nukë keni me pasur dhimtë, sepse Magneziumi i cili gjendet ne Krypen e idhët i mbanë të hapura kanalet e Idhzës dhe i banë te levizshme, njashtu dhe langjet e Idhzës të cilat së bashku me gurët dalin jashtë dhe  daljet e kanaleve të Idhzës i lyn dhe i banë të rrëshitshëm. Nëse është e mundur fleni. Nese natën keni nevojë për WC atëherë kryene këtë. Shiqoni në tualet kur ta kryni nevojën e madhe mos janë duke ardhur gurët nga Mëlqija dhe Idhëza (gurët që dalin mbi uij në formë si të ngjyres së gjelbert në të mbyllët ose verdhë apo ngjyr kafe). Ndodhë që dikush që natën apo në mengjes të i vjen pak mundim, kjo ndjenjë vjenë për shkak të daljës së shpejtë të gurëve te Melqisë dhe daljes së toksineve (helmeve) prej Mëlqisë dhe Idhzës së Lukthit. Kët dalje e mundëson shtypja e Vaji i Ullirit dhe langu që e keni pi ma heret ku kthehet direkt në Bark. Mundimi në mëngjes fillonë menjëherë të largohet.
 
Në mëngjes
 
Ora 6.00 deri në ora 6.30 min.
 
Pas zgjimit pine tretjen 3-gota prej ¾  me Krypë të idhët (pra 3 gota- 1 gotë me krypë të idhët me 200 ml). Mos harroni mosë e pini tretjen me krypë të idhët para orës 6 të mëngjesit (nëse jeni shum të eshtë për pije, atëherë  pine para tretjes me kryp të Idhët, një gotë me uij të vokët apo nxehtë aqë sa mund ta duroni). Qëndroni në qetësij dhe meditoni. Nëse jeni i lodhur mund të bini në shtrat, edhe pse mir kishte me qenë nëse mund të qendroni në anen e majtë ratë me trup. Shumica e njerëzve e ndin veten mirë dhe ata i bëjnë disa ushtrime të lehta trupore, si Jogë etj.
Në ora 8.00 deri në ora 8.30 min: Pine porcionin e fundit tretjen me Kryp të idhët.
Në ora 10.00 deri në ora 10.30 min:  Tash mund të pini lang te pemëve. Pas gjysmë ore më vonë mund  të i hani 2-3  copa pemë taze. Pasë një ore më vonë mund të hani normal (por diçka lehtë). Deri në mbramje apo në mëngjes ju duhet ta ndieni veten „normal“, dhe një përmirsim të dukshem. Ditën tjetër hani mëngjesin, drekën dhe darkën diçka te lehtë. Mendoni në atë se Mëlqija dhe Idhëza e juaj e kanë kryrë një operacion pa kurfar ndikimi Kunderindikativ.
 
Rezultatet që ju mund ti pritni:
 
 
Në mëngjes, ndoshta deri pas dite, pas pastrimit të Mëlqisë mund të keni barkëqitje si uij. Kjo barkëqitje dotë jetë me gur të Idhëzes me përzirje të ushqimit që keni ngranë, dhe ma von veten gur që dalin jashtë të përzirë me uij. Shumica e gurëve të Idhëzës janë si me ngjyrë të gjelbërt në të verdh dhe ata gurë notojnë mbi uij në tualet, sepse ata gur përmbajnë në vete tretje të Idhzës. Gurët munden me ardhur edhe me ngjyr si të gjelbërt në të errët, munden me qenë të shëndritshëm si gur të qmueshëm. Vetëm tretja e Idhëzës prej Mëqisë e ka këtë tretje dhe kët formë që ngriten mbi uji. Guret e shëndritshëm janë gur të rinj që janë formuar. Gurët e perzirë me ngjyrë të zezë janë të vjetër. Disa janë të mëdhenjë, e disa, të vegjël deri në 2-3 centimetër të matur për së gjati. Munden me qenë shumë gur, ndonjëherë me qindra gur me lloj lloj ngjyrash dhe formash. Vëni vëmendjen te gurët e bardh dhe të përhimët, disa gur të tillë munden me jashtëqitje me u fundosur në tualet. Këta gur janë gur të gelqerosur  të Idhëzës, te cilat prej strajcës së Idhzës rrjedhin dhe janë me një masë të grumbulluar me mmasë të lartë të helmuara me vetem një sasi të vogël të Kolesterinit. Të gjith gurët e gjelbërt dhe të verdhë janë duke i faliminderuar ndikimit të langut të Mollës të butë si gëlqere. Ata kanë me u dukur si një shtresë me ngjyrë të bardhë ose me ngjyrë si  të perhimët si « Shkum » keni me i parë duke notur në tualet mbi uij. Shkuma përbahet prej kristaleve të Kolesterinit prej miliona kristaleve me ngjyrë të bardhë e me kande te mprehta, ato shum leht mund ti lëndojnë kanalet e Idhëzës kur të dalin jashtë. Këta gur me i qitur jasht organizmit është shumë me randësijë të madhe. Tentoni që ta vlersoni përafersisht numrin e gurëve te till që dalin jashtë. 
Te  ankesat si dhimbje trupore, p.sh. te strajca e lëngut të nyjeve, dhimëta e shpinës, alergjitë apo problemet tjera shëndetsore me kohë të gjatë me i kuruar dhe sëmundjet e reja me i mundur apo sheruar, është me rëndësijë që të gjithë gurët e Idhëzes dhe Mëlqisë me i larguar e qitur jasht trupit fizik.
Kjo nevojë e kërkon së paku 6 pastrime të Mëlqisë, me largësijë prej 2-3 javëve, apo në interval prej nji muaji të cilat mund ta bani pastrimin e Melqisë dhe të Idhzës. Mos e bëni pastrimin e Mëlqisë në interval të shkurtër. Nëse kët pastrim nuk e bëni aqë shpeshë, ju mund të leni pakë ma shum kohë në mes te nje pastrimi.
Ma më randësij është që ju duhet ta vëreni që: Kur ta keni filluar njëherë me pastrim të Mëlqisë, ma mos e ndërpreni kursesi atë, deri sa te gjitha gurët e  Idhëzës dhe Melqisë të largohen përgjithëmonë. Nëse e leni Mëlqinë për një kohë të gjatë pa e pastruar (3 muaj apo më gjatë) munden me ju ardhur vshtersi shum të mëdha, ku më nukë mundë të filloni me pastrim të Mëlqisë më. Mëlqija në tërsijë pasë pastrimit të parë fillon shumë anë të Mëlqisë me pastruar dhe ju keni me e dalluar menjiher përmirsimin tuaj, ndonji herë edhe pas disa orëve pasë pastrimit. Dhimtë largohen (nëse keni pasur), energjija ngritet dhe qartsija shpirtrore ka me u përmirsuar dhe shpejt ka me u dalluar ajo gjendje e kjartësisë. Megjithatë pas pak ditëve gurët prej pjesës së mbrenshme të Mëlqisë në drejtim të dy daljeve kryesore të Idhëzës fillojnë me rrshitur dhe mundimet e vjetra shëndetsore munden përserij të dalin në sipërfaqe. Ju mund të befasohi sepse përmirsimi te ju ishte shum i shkurt. Po kjo tregon vetem që ende kanë mbetur gurët prej Melqisë pa dalur jasht, të cilat po presin që me pastrimin tjeter të dalin jasht. Megjithatë forcat Vetësheruese të Mëlqisë në vazhdim pozitiv të pastrimit ne menyrë të lartë e drastike me u rritur. Gjat daljes së gurëve të vegjel që janë me qinda e mija që dalin prej kanaleve të Idhëzës e Mëlqisë te cilat lëvizin nëpër kanale, pastai edhe gurët e mëdhenjë që dalin dhe pastaj pas kësajë dalje prapë mundeni te keni mundime si p.sh. kokëdhimbje, dhimbje të shpinës, dhimbje të veshëve, probleme me tretjen e ushqimit, të ajurit e barkut apo mbushjës të barkut me uij, nervozitetin, frigën etj. edhe pse këto mundime janë shumë ma të vogla, munden me qenë se sa para pastrimit të Mëlqisë. Nëse nuk dalin ma gurët, kjo ndodhë pas pastrimit të 6 ose 8 të Mëlqisë ( në raste të rana mundeni e bërë pastrimin e Mëlqisë edhe ma shum se 10-12 her ku munden me qenë ato të pa tjetersushme). Pas kësajë mundet me ndodhur që Mëlqija e juaj të jet me nji gjendje shumë te mirë shëndetsore. Po megjithatë, ështe e këshillueshme  që pastrimi i Mëlqisë për çdo 6 muaj, ta bëni pastrimin e sajë. Çdo pastrim i Mëlqisë i jepë Mëlqisë një shtytje përpara dhe i pastronë toksinet të cilat ndërkoh janë grumbulluar në te.
Vërejtje: Mos e vazhdoni pastrimin e Mëlqisë nëse jeni sëmurë akut, edhe vetem nje ftohje e vogel nëse gjendët te ju, po nëse jeni sëmurë kronik, e atëherë pastrimi Mëlqisë ësht një nga marrjet e masave të domosdoshme, për sherim të cilën duhet menjiher të filloni pastrimin e Mëlqisë.
 
Me randësijë! Ju lutëm të jeni të kujdesshëm :
 
 
Pastrimi i Mëlqisë është nje nga sherimet ma te lira dhe ma efikase e marrjes së masave që ta ktheni përsërij shëndetin tuaj të plotë. Nuk ka kurfare rreziku nëse i përcillni të gjitha këshillat e dhanura. Ju lutem merrni te dhanunat e  ardhshme shum me seriozitet. Ka shumë njerëz që receptin e pastrimit të Mëlqisë e kanë bërë dhe të cilin e kanë marrur prej shokve apo diku tjeter si në internet( prej njerëzve pa përvojë të gjatë) e kanë marrur dhe me ketë kanë shkaktuar shumë komplikacione vetes të pa nevojshme. Ata nukë kanë pasur njohuri të plota, si me i perdorur receptin dhe si fungcionon dhe kan menduar se qitja e paster dhe e njihertë e gurve nga Mëlqija do të mjaftoi.
Ndoshta disa gur të Mëlqisë do të mbesin nëpër qoshe të zorrëve. Ata gur mund të hiqen lehtë me pastrimin e zorrve. Ky pastrim mund të bëhet zakonisht pas ditës së dytë apo tretë të pastrimit të Mëlqisë. Nëse disa gur të Mëlqisë jesin në zorrë mundë të shkaktojnë kallje, apo infekcione, ose kokëdhimbje ose dhimbje të barkut ose me i nxitur gjandrrat tiroide. Këta gur mund të bëhen si burim i një infekcioni në trup. Nëse nuk keni ne afërsi një terapeut me Colon-Hydroterapi ateher mund ta merrni një kafe ta pini dhe ujë pas kësaj. Kjo nuk garanton që të gjitha gurt prej zorrëve të dalin. Nës nuk keni tjeter terapi, atëher merrne një lugë të qait me kryp të idhët i shkrirë me një gotë me uij të nxehtë dhe këtë e pini. Kjo ka me ua larguar gurët e mbetur nëpër zorrë.
Domethanja e pastrimit të Zorrëve dhe të pastrimit të Veshkëve: Megjithqë me pastrimin e Mëlqisë vetvetiu mundë të qonë te rezultati dramatik mundet met qu deri pastrimi ideal pas një pastrimi të Zorrëve dhe pastrimit të Veshkës në këtë radhitje. Me pastrimin e Zorrëve bëhet edhe pastrimi i gurëve të Mëlqisë prej Zorrëve dhe ate në mënyrë të lehtë, dhe ate prej Zorrës së trashë të cilat dalin leht jasht trupit.  Dhe pastrimi i Veshkëve bëhet me sigurij që këto është me randësij jetësore për organevet e helmuara. Ky pastrim nuk bëhet nëpër mesë të Mëlqisë,toksinet dalin toksinet të lira nga organet e ndryshme. Megjithatë, nëse më parë nuk keni pasur (si gurt në veshkë, kallje të Veshkve etj...) ju mund simbas radhës Pastrimin e Zorrve-Pastrimin e Mëlqisë për pastrimin e Zorve të shkoni ma tutje.
Qendroni të sigurtë që pastrimin e Veshkëve ta bani në një stadium të ma vonshëm. Për ndryshe ju mund që 2-3 ditë pas pastrimit të Mëlqisë ta pini një gotë me qaj për pastrimin e Veshkëve. Përcillene udhëzimin sikur te pastrimi kryesor. Njerzit që e kanë zorrët shumë të mbyllura, ose që në të kaluaren shum kanë hjekur prej mbylljes së Zorrve, duhet që pas pastrimit të parë të Mëlqisë së paku 2-3 pastrime të Zorrve me i bërë. 
Edhe  nji herë që ta përkujtojmë: Është shumë me rëndësijë, që brenda 3 ditëve pas pastrimit të Mëlqisë ta bëjnë pastrimin e Zporrëve. Larja e gurëve të Mëlqisë prej Mëlqisë dhe strajcës së Idhzës munden që disa gur dhe toksine tjera produktetë mbeturinave në zorrë të jesin në to. Është themelore dhe shumë me rëndësijë për shëndetin e juaj që këta gur përfundimisht ti largoni!
 
Probleme me pastrim të Mëlqisë:
 
 
 
Nëse nukë mund ta përballoni langun e Mollës: Nëse  për ndonji arsye nukë mundë ta përballoni pirjen e langut të mollës, mundeni që at lang të mollës ta zavendsoni me këto bimë apo qajna: (Latinisht: Lysimachia Christinae Herb, pastai herba lysimachiae, Apiacea-këto përzihen dhe bahen si një tinktur së bashku dhe bëhen 250 ml). Thartirat e Mollës në langun e Mollës i liron Gurt e strajcës së  Vnerit dhe ata gur i bënë të butë që të dalin më lehtë. Ato bimë që i permendëm ma lartë dhe ato e lujnë njejt rrolin e langut të Mollës  dhe ti zbusin guret dhe ti pregadit me dalur jashtë. Me këto bimë sherimi zgjat ma gjatë. Preferohet që doza e Tinktures të qitet me një lugë të ushqimit (përafersisht 15 ml) njëher në ditë në bark të zbrazt. Pihet përafersisht 30 min para ushqimit. Këtë Tinktur mund ta perdorni gjatë  8-9 ditëve para se me filluar Pastrimin e Mëlqisë.
 
Nëse e keni të sëmurë Strajcen e Vnerit ose ajo ju është hjekur me operacion !
 
 
 
Nëse e keni të sëmurë Strajcen e Vnerit ose ajo ju është hjekur me operacion, ju duhet ta perdorni njejt at qajin (Lysimachia Christinae Herb), pra vetem këtë bimë si qai mund ta përdorni dhe ate rresht 2-3 javë para se me filluar pastrimin e Mëqisë, përafersisht një shishe. 
 
 
 
Nëse duhet të heqni dor prej pirjes së Langut të Mollës:
 
Ka disa njerëz që që sasinë që duhet pirë me lang të mollës për parapregaditje të pastrimit të Mëlqisë kanë probleme, të cilet per këtë aspak nuk dinë. Këta janë njerz që e kanë Diabetesin, sheqerin që e kanë të ulët, infekcione (Kandida), Kancer, Probleme me bark. Në këso  raste munet që  langun e Mollës nëpërmjet thartirave të mollës me i zavendsuar në forma të kapsullave. Parapregaditja bëhet aqë gjatë njejt sikur ta pinë aqë gjatë langun e Molles (pra 6 dit parapregaditje) pra ne një gotë me 200 ml lang molle.  Kurse nëse merrni thartir të Mollës si tham më lartë si zavendsim i langut të Mollës, merrni në 2 gota me uji të nxeht në sasi të vogla në ditë dhe pihen.  Mundë të përdorni tjetër alternativ apo mundsi që e zavendson langun e Mollës. Kjo është thartirë e mollës në pluhur të pastër e jo me kombinume tjera si me magnezium etj. këtë mund a bleni (ndoshta mund te gjeni ne apoteka ose apoteka bujqsore apo bio shitoreve dhe ne internet me porosit pluhur i cili është i lirë me e blerë).
 
 
Nëse pastrimi i Mëlqisë nuk bjen ezultate të duhura,
 
Në disa raste, dhe ato shumë të rralla, nëse nuk keni suksese në pastrimin e Mëlqisë ma posht dot gjeni se si ti merrni disa masa kundra kësaj dhe përçka nuk ka funcionuar si duhet ky pastrim:
1. Ndoshta kjo ka ndodhur për shkak të një pengese që ekziston në kanalet e Mëlqisë nëpërmjet gurve të Mëlqisë të cilat kanë dashur të dalin dhe kanë mbetur në ato kanale përshkak që edhe langu i Mollës nuk ka fungcionuar. Bima „Gentiana Kineze“ ndihmon që këtë mbyllje të kanalit ta nderprej dhe ti zgjaron kanalet dhe pastrimin e Mëlqisë, ta pregaditë Mëlqinë për pastrim. Këtu mundë të përdoret edhe Tinktura(Lysimachia Christinae Herb) si bari përdoret dhe pihet si u shkru më lartë. Këtu të gjitha reakcionet jo të kajshme zhdukem brenda 3-6 titëve. Këtu mundë të përdorni me uij të nxehtë të jonizuarr si te pastrimi i Zorrëve.
 
2. Nëse ju e keni kuptuar se pastrimi i Mëlqisë nukë është përzjellur si duhet. Nëse e keni lanë anash dhe nuk e keni përdorur saktë dhe e keni lëshuar vetëm një pikë pa e bërë tërsisht receptin, ose e keni ndrruar dozimin, apo kohen nuk ekeni përcjellur, mundet të ju sjellë te një Mossukses te pastrimi i Mëlqisë. Te disa njerëz pastrimi i Mëlqisë fungcionon nëse së pari është bërë pastrimi i Zorrëve. Shkrumbet dhe Gaset në Zorrë i pengojnë Vajit dhe përzires së Langjev –Liman dhe Portokall te Trakti i Barkut dhe i Zorrëve që mos të ndodh kjo. Ma e mira kohë për pastrimin e Zorrëve apo një metodë alternative është kur ju e bani vet ditën e Pastrimit të Mëlqisë.
 
 
 
 
Kokëdhimbja dhe Mundimi pasë pastrimit të Mëlqisë
 
Kjo ndodhë kur gjat pastrimit të Mëlqisë nuk jan dalur të gjithë guret jasht prej Mëlqisë dhe trupit. Disa toksine apo helme munden qarkullimin e gjakut me penguar dhe munden me shkaktuar këso proble, mundime dhe kokëdhëmbje. Në këso rastesh  është e domosdoshme në fund të pastrimit të Mëlqisë për shumë ditë (ose aqë gjatë sa i ke ato mundime) të pini lang të Mollës. Pine langun e Mollës gjysmë ore para ushqimit. Nëse dalin gurët prej Zorrëve më vonë është e nevojshme me bërë pastrimin e Zorrëve me nji lugë të qait me krypë të idhët dhe me një gotë uij të destiluar e cila edhe helmet apo toxinet i eliminon.
 
Nëse keni ndjenja se jeni sëmurë për shkakë të pastrimit të Mëlqisë
 
Nëse e keni përcjellur receptin e pastrimit të Mëlqisë korrekt dhe megjithatë për shkakë të pastrimit të Mëlqisë e ndieni veten sëmurë kjo nuk duhet me qenë shkakë për brengosje. Ndonji herë vjen te disa njerzë që të kanë shumë mundim gjatë natës ose ndonjiherë edhe duhet të vjellin. Kjo shkakohet nëpër mes kontrakcionit të Strajcës së Vnerit ku langjet e Idhëzës dhe gurët e Idhëzës vinë dhe dalin me jë shpejtësijë, dhe vaji i Ullirit me langun e Limonit e të Portokallit në bark dotë shtyhet mbrapa. Nëse kjo ju ndodhë mir kujtohu se kjo gjë ka me ju ndodhur vetëm një natë e jo ma shumë. Nëse keni ma shumë muajë dhimbje, duhet ta dini se ju janë lenduar kanalet e Mëlqisë gjat daljeve të gurëve ku edhe kjo dot largohet  një dit shpejt.

Burimet: http://www.dijahyjnore.ch/pastrim_i_melqise_dhe_strajces_se_vnerit.htm

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire