25 mai 2014

Pellazgu, i dalur nga dhéu apo Akulli ?

=PELLAZGU, I DALUR NGA DHEU APO AKULLI ?

2014-05-25 në orën 10:09.MD
Derisa në pjesën Perendimore te Europes jetonin popuj te cilët ngritnin edhe gur e nderonin kulte te shumta, në Ballkan nuk gjendej ende as një shenjë jete, pra, më shumë duhet ti besojmi kësaj shkences si ne këtë imazh apo fjalve bazuar mbi mite ?
Mendoj se sikur te kishin lindur ata pellazgët në këtë klim me Akullnaja, do ishin ngrirë, gjynaf, por ta zëmi se paskan pjellur jo nga dheu por nga Akulli, ashtu lakuriq nga te ftoftit me siguri e tërë kjo Europa e perendimit, me e zhvilluara që ishte, u mobilizua që ti shpetoje keta pellazgët që te mos vdesin nga acari...do ishin ngrir aty në akull...te gjorët pellazgë te lindur prej akulli...-temeperatura -50° celsius...!...dhe mbijetuan ?

Derisa në pjesën Perendimore te Europes jetonin popuj te cilët ngritnin edhe gur e nderonin kulte te shumta, në Ballkan nuk gjendej ende as një shenjë jete, pra, më shumë duhet ti besojmi kësaj shkences si ne këtë imazh apo fjalve bazuar mbi mite ?
Derisa në pjesën Perendimore te Europes jetonin popuj te cilët ngritnin edhe gur e nderonin kulte te shumta, në Ballkan nuk gjendej ende as një shenjë jete, pra, më shumë duhet ti besojmi kësaj shkences si ne këtë imazh apo fjalve bazuar mbi mite ?

Një mik i imi reagon ndaj kësaj harte: "Menoj se ky shkrim ka kontradikte me historine klimatike te kontinentit. Mesdheu, ishte pjesa ma e ngrohte e kontinentit dhe jo ma e ftohta."

 Dardan Leka: me habiti kjo pergjigjie, besoni, si ka mundesi te thuash se "këtu ka kontradita" ? ...derisa dihet se toka eshte e rrumbullaket e jo e rrafshet dhe 2+2=4, ku i gjeni kundra thenjet ketu ndaj ketij studimi shkencor ? ...vertete eshte per tu habitur në këtë rast me neve ...kemi nje problem te madh ...ose nuk duhet ti besojmi chkences fare ose t'ia nisim prej fillimi e te kthehemi ne Mesjeten e hershme kur besohej se, i gjithë universi sillet rrethë tokes dhe sot prapë në shekullin e XXI ne epoken eshkences moderne néve qenkemi te detyruar qe ta kundershtojmi shkencen...pra me mire qenka te kthehemi ne Mesjet apo jo..?

Me duket se kur jemi para një dileme si kjo ku nuk te shkon mendja  as për qeshur e as për të qarë se, ky reagim me keto sjellje tonat te papjekura te gjithat te duket absurde, jashtë realitetit qe as nuk pershkruhet ky fenomeni yni  koheve te fundit !

Dje, edhe atje tek grupi =GJUHA JONE HYJNORE= me larguan sepse nuk e pranuan kete teori shkencore  se, Ballkani, njashtu si edhe Zvicrra dikur moti para 8000 vitesh  ishin nën Akullnaja, e pse dhe ku eshte problemi ketu kur thuhet e verteta kur e gjithe bota e di kete dhe se nuk eshte as shpikje e imja kjo e as genjeshter, pse ne shqiptarët iu frigohemi te vertetave shkencore?
Prandaj, edhe pretendimet tona te metejshme gjoja se, "populli yni doli nga dhéu", "ishte aty para hënës", "shqipja është mëma e shumë gjuhëve te Europianëve" etj..sot këto epitete nuk pijnë ujë më tej sepse shkenca ka rregullat e veta dhe është kjo e cila nuk na lejon te ëndrrojmi e të fluturojmi mbi përrallza sepse; identiteti i një populli nuk ndertohet mbi mite por duke u mbeshtetur mbi baza e argumente shkëncore e historike e jo atyre burimeve perrallore mitike...!
Prandaj, edhe pretendimet tona te metejshme gjoja se, "populli yni doli nga dhéu", "ishte aty para hënës", "shqipja është mëma e shumë gjuhëve te Europianëve" etj..sot këto epitete nuk pijnë ujë më tej sepse shkenca ka rregullat e veta dhe është kjo e cila nuk na lejon te ëndrrojmi e të fluturojmi mbi përrallza sepse; identiteti i një populli nuk ndertohet mbi mite por duke u mbeshtetur mbi baza e argumente shkëncore e historike e jo atyre burimeve perrallore mitike...!

 ...A mos ndoshta edhe ne duhet te behemi genjeshtar e mashtrues siç janë serbët qe u munuan te mashtrojne boten por shife se çka i gjeti, edhe Zoti ua ktheu shpinen besa edhe ua theu qafen e i denoj ata sepse kan humbur vetdijen para njerezimit dhe para Peredije, shife se çka i gjeti, prandaj, kam friken për popullin tim, Zoti mos e dhasht e te behemi si ata...! 2+2=4, e nese edhe populli yni paska etje ti kopjoje  marrinat e genjeshtrat e serbeve e thote se 2+2=5, kam frikën se edhe neve Zoti  do na e theje qafen !

A mos  ndoshta do i pelqente dikujt që të shkruhet, genjehet haptas se, i gjithë Universi sellet rreth botes shqiptare apo e kunderta, ne sillemi  rreth Universit ?


Derisa në pjesën Perendimore te Europes jetonin popuj te cilët ngritnin edhe gur e nderonin kulte te shumta, në Ballkan nuk gjendej ende as një shenjë jete, pra, më shumë duhet ti besojmi kësaj shkences si ne këtë imazh apo fjalve bazuar mbi mite ?
Derisa në pjesën Perendimore te Europes jetonin popuj te cilët ngritnin edhe gur e nderonin kulte te shumta, në Ballkan nuk gjendej ende as një shenjë jete, pra, më shumë duhet ti besojmi kësaj shkences si ne këtë imazh apo fjalve bazuar mbi mite ?
Prandaj, edhe pretendimet tona te metejshme gjoja se, "populli yni doli nga dhéu", "ishte aty para hënës", "shqipja është mëma e shumë gjuhëve te Europianëve" etj..sot këto epitete nuk pijnë ujë më tej sepse shkenca ka rregullat e veta dhe është kjo e cila nuk na lejon te ëndrrojmi e të fluturojmi mbi përrallza sepse; identiteti i një populli nuk ndertohet mbi mite por duke u mbeshtetur mbi baza e argumente shkëncore e historike e jo atyre burimeve perrallore mitike...!
Prandaj, edhe pretendimet tona te metejshme gjoja se, "populli yni doli nga dhéu", "ishte aty para hënës", "shqipja është mëma e shumë gjuhëve te Europianëve" etj..sot këto epitete nuk pijnë ujë më tej sepse shkenca ka rregullat e veta dhe është kjo e cila nuk na lejon te ëndrrojmi e të fluturojmi mbi përrallza sepse; identiteti i një populli nuk ndertohet mbi mite por duke u mbeshtetur mbi baza e argumente shkëncore e historike e jo atyre burimeve perrallore mitike...!
 
 
 4°) shumë kohë pas shkrirjeve te Akullnajave fillojnë te vijnë imigrant e parë në drejtim te Ballkanit
4°) shumë kohë pas shkrirjeve te Akullnajave fillojnë te vijnë imigrant e parë në drejtim te Ballkanit
5°) shtreses së parë te migracioneve që erdhen në Ballkan (shif imazhin Nr.4) iu shtua edhe migracioni tjetër i popujve te stepeve.
5°) shtreses së parë te migracioneve që erdhen në Ballkan (shif imazhin Nr.4) iu shtua edhe migracioni tjetër i popujve te stepeve.
Ky migracion ishte ai i pellazgve te parë por që shkenca i njehë vetem se me emrin "skit" te bardh "mbretnor" perndryshe i vetmi popull qe pati kontakt edhe me hindet nga te cilet huazuan ghuhën e tyre prndaj sot njihet familja e ghuheve indo-europiane qe e shperndajten edhe tek ne skitet apo me te drejte, gjysherit e pellazgve...
Ky migracion ishte ai i pellazgve te parë por që shkenca i njehë vetem se me emrin "skit" te bardh "mbretnor" perndryshe i vetmi popull qe pati kontakt edhe me hindet nga te cilet huazuan ghuhën e tyre prndaj sot njihet familja e ghuheve indo-europiane qe e shperndajten edhe tek ne skitet apo me te drejte, gjysherit e pellazgve...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire