17 mai 2014

ATLASI HISTORIK


 Periudha e Akullnajave para 12 000 vitesh:

Gadishulli ishte i mbuluar me akullnaja, duhej pritur rreth 9 000 deri 6 000 para krishti kur mori fund kjo periudh e ftohët dhe filloun migracionet e para që kishin perfunduar rreth 15 000 para krishti mirepo popullsia e Nehandertalit kishte perfunduar më parë, rreth 25 000 para krishti me pushtimin njeriut të Ri dhe nga Nehandertali qe jetonte në Europë më nuk mbeti asnjë gjurmë.

Më këtë deshmi, vertetohet se duke i permendur popujt e lashtë të njohur nga antikiteti grekë, kjo perandoria kaldeane formonte një konfederat apo një lloj Arke të Aliances, aleanc prej fiseve të shumta nga e njëjta origjinë që sunduan tre katër shekuj më tej pas permbytjes së Atlantidës.
Në Azinë qendrore perseri qfaqet një stuhi. Etiopianët që ishin të mbyllur pertej maleve të kaukazit u versulen mbi perandorinë kaldeane. Kjo forcë e madhe e përbërë nga popuj e raca të ndryshme sulmuan në trekëndshin e famshëmk Indo-Skiti dhe e shpartalluan prandorinë e madhe kalde.

Popujt u shperndan në lindje e perendim. Mirëpo populli më i fuqishëm i perandorisë kalde që ishin Asurët, arrijtën t'iu perballonin këtyre sulmeve dhe më në fund edhe ti ripushtonin vendet që posedonte perandoria kalde, kështu që në krye me monarkin e tyre Ninusin, pushtuan edhe Babelin, Erekun, Akadin etj...

Nga kjo pasiguri që mbretnonte në këtë regjion, disa fise të konfederates që ishin këta; As, Arg, Hak, El-ana, Hod, Eri apo Heber, vendosen që të gjithë së bashku të shperngulen nga këto territore, në kerkim të tokave të reja për një vend më të qetë.

Edhe këtu e hasim tek Gjenza këtë evenment të famshëm; shperndarja nga Babeli.

Pa dyshim se, raca kaukaziane ishte e fuqishme, i ngjanë një druri të shtrirë, rrënjët i kishte dikur në Meotidë dhe trungu i zgjatej më tej deri në kaukaz ku më tej hapte degët tjera deri në Armeni e Mezopotami, ku kjo deg ndahet pastaj në tri sytha kryesor;

1° Rremi Iranianë, Baktrianë, Hindu.
2° Rremi Sirianë, Hebre, Arab, Berber dhe Etiopianë.
3° Rremi Helenikë, Latino-Iberikë, Keltikë ose Kimerianë.

Ekspansionet e këtyre tre rremave mbi siperfaqen e hemisferes antike dobësohet duke vijuar gradualishtë deri sa humbë fare në racat tjera primitive apo autotone të atyre vendeve që i pershkuan edhe për disa shekuj më tej.
Rrémi i lindjes do humbasi në Tibet e Siam, në Birman, në Kinë, si dhe deri në gjirin e popullsisë mongole, pasi që nxjerrin më vonë me perzierje Tartarët, Turqit, Sllavët e popuj tjerë të Azisë së epërme.

Në drejtim të perendimit ky tip perhapet në shumë llojshmëri të popujve gjermanik, sakson e gotikë pasi që krijohet më vonë nën tipi i Galëve.
Në jug drejtë Afrikës këta popuj të dalur nga Kaukazi humbin në mesin e popujve zezakë në fund të Sudanit e në Abisini ku disa prej tyre pasi që u vëndosën në Egjiptin e epërm dhe në brigjet e Mesdheut e deri në Atlasin Marokanë, të gjithë këta popuj që ishin të dalur nga Kushët e Kaukazit të perzier më banorët vendas që sot i njohim më emrat, Brberët, Kabilët, Abisinianët, Nubianët dhe Morët tjerë, të lloj lloj nuances, të gjithë këta vinin nga origjina e Azisë qendrore.
Pra, bota e cila qfaqej në fillim të periudhes historike, u tregua e mbuluar më këto mbijetesa të trungut kaukazianë, apo i të shpetuarve nga ishujt e Meotidës së Krimes së sotme.

Sipas këtyre deshmive, Gadishulli yni u popullua i fundit njashtu si Zvicrra dhe pjesët bregdetare të Adriatikut nga ana e Italisë, pra këta popuj me siguri shetiten Europen qëndrore e pastaj, pas shkirjes së Akullnajave emigruan në këto pjesë të Gadishullit si dhe Apenine.

Pas shkrirjes së Akullnajave i tërë Gadishulli ishte i një det që shkenctarët e quajn sot, Deti Panonisë, rreth 5600 para krishti Mesdheu arrijti deri në 100 metra...dhe filloi hapja e Bosforit, hapja e grykes së Gjerdapit(dera hapt) keshtu që u zgjerua liqeni që tani quhet deti Zi, popujt per rreth tij u detyruan të gjenin vendbanime te reja..

Cilat ishin shkaqet e këtij Kataklizmit, a ishte kjo permbytja e fundit shkaktuar nga shkrirja e Akullnajeave dhe shperndarjen e popujve ne te gjitha drejtimet ?

Sikur te kthehemi disa dhjetra milona vite prapa ku pjesa perendimore e Gadishullit bënte pjesë(dhe është ende edhe sot në levizje) kjo pllaka Afrikane.

Pellazget e parë te zbritur nga Mezopotamia (me vone iu bashkohen edhe tjerët që vinin siper Danubit)=te bardhet barabart me një rac tjetër, sytë e kaltër flok bardhë ndërsa ne jemi dinarik e mesdhetar.

Pjesët e Europes te populluara me migracione te reja(ngjyr hini)

Pellazget e parë te zbritur nga Mezopotamia (me vone iu bashkohen edhe tjerët që vinin siper Danubit)=te bardhet barabart me një rac tjetër, sytë e kaltër flok bardhë ndërsa ne jemi dinarik e mesdhetar. jo pellazgë por para pellazgë.
Dhe sipas këtyre analizave te dokumentuara ne nuk dolem as nga dhéu e as nga Akullnajat...por jemi njësoj si te gjithë popujt tjerë te Europës, me te vetmin dallim nga ta se ne erdhem në Gadishull pas shkrirjes së Akullnajave që mund të deshmojmi sipas kësaj se, jemi popull i lashtë i Europes i cili gjeti këtë tokë të re pas shkrirjes së akullnajave, në Gadishull jemi e parët por shmanget hipoteza se, te gjithë europianët huazuan fjalë nga gjuha shqipe, miëpo sipas këtyre te dhenave me argumente shkencore del e kundërta: gjuha shqipe mblodhi gjatë milenarve fjalë nga popujt europianë dhe duke parë poziten gjeografike reljefike i ruajti këto fjalë te perbashkta që pati dikur te perbashkta me familjen e popujve të Europës dhe si perfundim mund te thëmi se, shqipja nuk është mëma e gjuhëve sepse faktet po e tregojnë te kundërten, asnjë popull europianë nuk ka prejardhje nga Gadishulli, spese, siç e vrejtem, kjo pjesë e Europës Jug-lindore ishte nën Akullnaja derisa në pjesët tjera Lindje e Pernedim te Euopës vertetohet se kishte vendëbanime te shumta që jetonin edhe para se te shkriheshin akullnajat në Gadishullin tonë.

Prandaj pretendimet tona se gjoja populli yni doli nga dhéu, ishte aty para hënës, shqipja është mëma e shumë gjuhëve te Europianëve etj..sot këo epitete nuk pijnë ujë më tej sepse shkenca ka rregullat e saja dhe është kjo e cila nuk na lejon te ëndrrojmi e të fluturojmi mbi përrallza sepse identiteti i një populli nuk ndertohet mbi mite por duke u mbeshtetur mbi baza e argumente shkëncore e historike e jo atyre perrallore mitike...!
Pse kujtojmi ne se, Hititet ishin si ne shqiptar kur dihet kjo se ata zbriten  nga Gjeorgjia ?

 Pse ne duhet patjeter te besojmi se, Hititet ishin si ne shqiptar kur dihet kjo se ata zbriten nga Gjeorgjia ?Kur dihet se Hiksoset e Kaukazit pushtuan Egjiptin dhe sunduan rreth 5 shekuj, per ç'fare arsyeje ne duhet patjeter të behemi edhe ne Hiksos e Hitit që ti themi dikujt nga mendjemadhesia e injoranca jone se; "ne sunduam egjiptin" "ne ishim hititet" ...kurse vertetohet e kjo shumë lehtë, as hititet e as hiksoset nuk ishin me prejardhje nga Gadishulli yni por prej kaukazi...pse mirremi me genjeshtra ?

Edhe në këtë imazh shofim se në Gadishullin tonë ishte e pamujtun që të mbijetohej para 8 deri 12 000 vitesh per shkak se vendet tona ishin te mbuluara me Akullnaja kurse në vendet tjera te Europës jetohej sepse klima ishte më e pershtatshme..dhe ne ende nuk bindemi, shkences nuk i besojmi e perrallave po, jemi te gatshêm të mashtrohemi sipas mitit se gjoja "ne dolem prej dheut, populli me i vjeter i Europes" ...ne kete rast pra duhet te themi se dolem prej Akullnajave ?
A ka ardhur koha që ti lëmi genjeshtrat e te mesohet historia mbi bazat e shkences apo te mirremi edhe me tej me genjeshtra ?
...ku eshte interesi yni që ne ti mashtrojmi te rinjët gjoja se tërë Europa huazoi quytetrim e gjuhë nga ne shqiptarët ?....A duhet t'iu themi Stop ! (Renes), Stop mashtimeve e genjeshtrave ?

Padyshim se njeriut i ka shkuar ndermend gjithemon vdekja mirepo prap se prap nuk pajtohej me kete ligj te ardhun prej Perendisë por me lutje shpresonte se do ringjallej ?Padyshim se njeriut i ka shkuar ndermend gjithemon vdekja mirepo prap se prap nuk pajtohej me kete ligj te ardhun prej Perendisë por me lutje shpresonte se do ringjallej ?
Prandaj filloj të ndertonte tumat ne formen e Plisit, Kozmosit(në shenjë renkimi për shpirtin e tij qe do pushoje atje në universin tjetër nën tum, shtëpin e tij te fundit) me formen e një vezës kozmike ku permes saj shpresonte se ai do ia dilte që te ringjallej më lehtë si zogu e që pastaj do flutironte i lirë me krihët e tij në një jetë tjetër ?
Menoj se ky është spjegimi më i besueshëm rreth domethënjes së Plist që lidhet me formen e Tumes konike njashtu si Plisi ku aty brënda varrosej trupi atij prijsi si sot që pushojn në bazilik persona te shquar me plisin mbi kokën e tij që simbolizon vvarrezen e perkohshme me shpres se ai do ta theje shumë lehtë vezen kozmike si zogu kur del prej veze e që ndoshta do ringjallej pastaj dhe do fluturonte i lirë si një shqiponje ?
Pse te kerkohet tjeter spjegim ?Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire