23 février 2014

=Shkoj qe ti merrte brirët i la edhe veshët=

Shkoj qe ti merrte brirët i la edhe veshët !

11 décembre 2013, 03:04
Shkoj   qe ti merrte briret i la edhe veshet ?Ne duhet te ua bejmi me dije te gjithve atyre qe e shofin historine me pasion e te cilet pastaj perhapin në rrjetin elektronik apo edhe gazeta te dhena gjoja se, " ne shqiptaret kemi patur lidhje me hindin edhe para Aleksandrit te Madh, atyre ne duhet t'ua spjegojmi se gabohen, sepse: nuk pati kurrë kontakte populli yni me hindin para Aleksandrit, por, ka patur interpretime te gabueshme e që ne fakt, nuk eshte faji i Arrient, hist i Aleksandrit i cili ka pershkrua kete rastin qe e permendem me siper, ku ne realitet eshte krejt ndryshe.

Ku ta dinte Arrieni i shkreti se  3000 vite para Aleksndrit e gjithe Mezopotamia, Kaukazi si dhe gadishulli yni ishin pushtuar nga nje sundimtar egjiptas me emrin Seozirisi, i cili ishte shpallur edhe si perendi, pas vdekjes dhe i ndertohet tempulli Amûn-Râ ?

Tani ketu nese ju kujtohet, Olimbija, e ema e Aleksandrit pretendonte se i biri i saj ishte fryt i Amonit, dhe per kete arsyeje, Aleksanri posa shkoi ne Egjipt u parqit ne tempullin e Amonit dhe i mori misterest qe ia kishte rekomandua e ama, pra aty ne tempullin e Amonit mori helmeten me briret e dashit dhe per kete arsye kur tenton te sulmoje nje qytet ne Afganistan e jo ne Indi siç mendojne disa..prijsat i thone Aleksandrit se dikur ne kohet e moçme.;aty pari kishte kaluar nje princ tjeter me emrin Makedo i cili mbante nje helmet me brire e dashit, por NDOSHTA Aleksandri e dinte kete enigm nga e ama mirepo ka heshtur...sepse, gjate ekspedites se Seozirisit per ne Mezopotami e Indi, ai ishte i shoqeruar edhe me dy bijt e tij e nejri prej tyre mbante emrin Makedo, prandaj, kur kthehet Aleksandri tek keta popuj te Afganistanit pas gati 3000 vitesh, ata degjojne se jane Makedon dhe e shofin se mbante po te njejten helmet si dikur qe mbante Seozirisi i ati i Makedos, nga tradita keta banor kishin ruajtur kete kujtes te ekspedites se nje prijsi me emrin Makedo dhe e moren si pasardhes te tij..

Dhe kete ngjarje e pershkruan ne librin e tij Arrieni i cili i kishte percjellur ekspeditat e Aleksandrit te Madh, ku ai pershkruan kete qe u tha me siper... Mirepo problemi shkon e zgjerohet sepse, te rralle jane ata hulumtues te cilet kane shkuar aqe large per te vertettuar kete ngjarje dhe askushi nuk e ka shtruar pytjen se paku per te njohur epoken se kur paska shkuar nga Makedonia e Egjeut nje prijs deri ne Indi para Aleksandrit ?

Mirepo historia e shkruar egjiptase mbetet e pa shlyer, le qe kemi sot tekste te gdhenduar mbi gur por kemi edhe papirusa te mjaftushem, disa edhe jane kopjua dhe i kane ikur zhdukjes se tyre siç e pesuan me miliona tjera libra ne biblioteken e Aleksandris..

Një autorë me emrin Maneton por qe ti referohemi edhe Diodorit, ai na e le kete histori, ne lidhje me ekspediten e Seozirissit per ne mezopotami kaukaz dhe tek neve në Traki e deri ne brigjet e Danubit, ngjarje qe ka ndoshur 3000 vite para se me le Aleksandri i Olimbis...ne detaje aty kemi ndodhi tjera, pershkrime edhe tradita te banorve te Thrakise, aty flitete edhe per nje lloj birre qe banret e quanin "zitum" (dhe kjo eshte nje shkas se, akademiket serbe gjoja se mundohen te deshmojne se behet fjale per birre te marueme prej drithit, grurit qe sllavet e qujn "zhito"..por nje detaj tjeter e vulos deshmin ne fjale, emri i i mbretit trakas Maron i cili ritet nga Seozorisi egjiptas sepse ky nuk e lejonte te kalonte ne tokat e tij.. dhe ky e mbyt ate por, ne vendë te tij aty Seozirisi e le te sundoje mbi Trakasit birin e tij me emrin Makedo..

Dhe ne sot jo pas 3000 vitesh, por pas 2300 vitesh te ekzistences së Aleksandrit te Maqedonis e 5300 vite pas ekspedites se Seozirisit egjiptas ne Afganistan, shkruasit e sotem te historisë shqiptare bejnë EKSPEDITA me shkrime fantastike, duke u mashtruar se pari nga pa-dia jonë pretendojmi se dijmi diçka dhe kjo eshte me TRAGJIKE, pastaj e dyta; shkruesi i yni mashtron pa pergjegjesi fare lexuesin shqiptar tek i ili ka besim sepse ai ka deshiren te lexoje vetem se shqip dhe i ze bes shkruesit shqiptar, çfardo et shkruj ai, nese NE shkruajmi se, "hindianet e mesuan gjuhen shqipe nag ne shqiptaret sepse atje kishte shkuar para 5300 vitesh nje tjeter Aleksander para Lekes së Madh dhe ua meson hindianve shqipen qysh atehere, keshtu qe sipas kesaj po deshmohet se NE SHQIPTARET paskemi patur lidhje me hinduset qysh para 5000 vitesh se e ka thene Arrieni histriani i Aleksandrit, se ky Leka na qenka i dyti makedon qe e pushtojka HINDIN dhe ne shqiptaret duhet tani te gezohmi, lavdrohemi e te çmendemi nga gezimi se: jemi te zotet, kemi pushtuar dy here Hindin ?

Pergjigjia apo reagimi nga ana juaj ishte i drejte z.E. Sh:

"Kush na garanton se nuk kishte nje lidhje, nje vijimesi midis Aleksandrit dhe Seozirisit ?!

Pse shkoi aty Aleksandri, dhe jo ne nje vend tjeter ?!"

...me plote te drjete keni reaguar, mirepo këtu pergjigjien nuk e kam dhan ende, perndryshe ne një koment apo shenim me siper, nese keni kohe ta lexoni, aty keni edhe nje pje te vogel te ketyre misstereve, qe fillojne ne Samotrak mes Filipit dhe Olimbis qe keta dy vendosen te martohen, por, duhet te gjejmi fillin e penit se deri ku na shpiejn keto mistere apo ti quajmi enigma ?

Sepse ne sot kur mendojmi thjeshtë e shtrojmi pytjen:
"si ka mundesi qe Olimbija ishte e vetmja qe i njihte keto enigma ?"

Ajo e dinte me siguri se kush ishte Am-ûn-Râ-o-ni, aqe ishte e bindur ajo se, Amûn-i ishte i ati i Aleksandrit sa qe edhe vete Aleksandri kishte filluar ti besoje te ames se tij..

Pa dyshim se Aristoteli pati ndikim ne formimin e edukimit ne rinin e Aleksandrit por, ka edhe tjera enigma qe mbeten te pa shtjelluara; sipas mendimit tim, jane dy autore qe vizituan egjiptin para Aleksandrit, pra ishte Soloni e Herodoti dhe kam bindjen se njeri nga atje ka sjellur papiruset me keto shkrimet sekrete rreth ekspedites egjiptase ne mezopotami? Perndryshe, nga kush u njoftua Olimbia per kete ekspedit te ndonje sundimtari egjiptas per ne indi ?

Mos ndoshta si pasardhes i Makedo-s qe qe ishte Aleksandri, ky emri i stergjyshit te tij Makedo qe kishte jetuar diku rreth 3000 vite para se me le Aleksandri ku edhe makedonet pastaj moren emrin prej ketij egjiptasit qe menohet te ishte i biri i Seozirisit apo Sezostrisi, dhe, nuk perjashtohet ketu te ishte ndikimi i Olimbias ne jeten e Aleksandrit, -qe ta drejtonte kete pasardhes te Makedo-s deri atje ne Hindi ?

Keto qe i pemnede siper jane vetem se hipoteza, mundesija reale mund te perputhet vetem se 99, 9% dhe ate ne munges te te dhenave shkrimeve, e qe te thurim mistere se mos ndoshta edhe ky Makedo i egjiptit dinte te fliste shqip ?
Këto jane vetem se hipoteza qe mundemi ti imagjinojmi e ti shkruajmi por, nuk ka asnje deshmi, mirepo, tjetra qe e permenda nga Manetoni, ketu kemi te dhena se ka ekzistua ky personazh me emrin Makedo por, ai ishte egjiptas.; edhe se sundoi mbi traket...prap nuk mund te themi se;
 " para Aleksandrit, i pari i tij kishte shkuar deri ne Hindi" ...

Sepse ketu mungojne argumentet dhe ne mund te lundrojmi mbi dallget e fantezive e jo aspak mbi toke ku duhej te ishte realiteti...

 Mirëpo kur Dardanosi vëndoset nga Samotraka në Frigji, së pari themelon një qytet që merr emrin Lirnos, sipas kësaj dhurates nga Hermesi, aty Dradanosi kishte lënë fyellin e famshëm, mirëpo kur Akili pushton Lirnosin e merrë këtê fyell magjikê më vehte. Sa i perketê mistereve të Samotrkës, është interesante se po nê të njëjtin vendë takohën këty në Samotrakë edhe Filipi i Maqedonisë dhe Olimbia ku pastaj martohën, pasi që më parë, Olimbia i kushtonte rëndësi këtij vëndit të mistereve dhe ishte adhuruese si falltore e magjive të fshehura.

If it is so huge and their antiquity is the remarkable development of the arts in the time of the twelfth dynasty makes this fact means improbable .

It will be noted that Apollonius attributed to his Egyptian hero the foundation of a large number of cities and c is just one of the distinctive features of Osiris who built Asia ten cities named Nysa which was found two or three in Kabul and the Oxus;

We can therefore induce Apollonius passage c is Osiris that he had in mind and that is to him therefore that we must attribute the establishment of an Egyptian colony in the Caucasus, where his name has been so miraculously preserved by popular tradition Eustathius also noted that it was not Bacchus the son of Semele , who fought the Indians nor the Athenians worshiped as the son of Jupiter and Proserpine but another Bacchus whose origin was unknown ;

What is Bacchus in turn requires Arrien ?

When was it brought the war in India ? He came from Thrace or Tmolus, forced through the most warlike then unknown to the Greeks , how don ' t have it submitted that the Indians nations?

Today can answer the question Arrian 's ;

He has not had less any accumulated by civilized peoples since birth and late conquest of freedom in the work of the material mind to arrive at this solution.

However The exact and wise historian conquests of Alexander sentence would recognize the god of sensual orgies invented by Greece in the imposing figure that appears to us today by the Nil of a dateless antiquity and a dead civilization.

This ruler of wild humanity kissed under his rule the largest empire that ever existed transformed into god drinkers experienced a singular lapse and yet it is better than oblivion , we Qu represents the time it seemed the world without cities and without culture the India n that was a huge jungle infested with tigers and snakes forests and swamps covered the Europe humans scattered in groups of a few families lived in the jumble caves with wild beasts or digging holes in the earth ;

The tribes constantly at war devoured them while civilization born from a thousand years flourished isolated to the Nile ;

But in the moral as in the material universe must have its period of expansion and radiation;

To spread the germs off accumulated civilization it was an adventurous warrior chief initiator Then arises the angel engineering we try to restore the memory came to him the inspiration to travel the world and spread dy discoveries and institutions due to the mind inventiveness of the Egyptian people ;

This work he realized in nine years and it's up to the big event actually begins the history of humanity;

In plant Bactria in India on the Euphrates to the Caucasus Cabool s Asia implanted both the same language or at least similar dialects same political organization modeled on the work of heaven same religion that of the stars who mingled with ancestor worship an industry already divided into arts and crafts many of these various home then went further migration to the ends of the East.

I nderuari z.Emini,
te me falni nese nuk kemi arritur te kuptohemi por, sikur te ishte fjala këtu për periudhen e Ramsezit II, besoj se ne nuk do kishim patur kurrësesi se si te mos pajtohemi por, fjala eshte per nje emer tjeter te një periudhe tjeter te nje sundimtari egjiptas te cilit i'u eshte fshehur emri i tij i verteti kështuqe ky personazh tani ka marrur dhjetra emra tjere nga studiues te historise se egjiptit por edhe nga vete pasardhsit e tij, prandaj edhe nuk me mbetet hatri nga reagimi juaj;

Këtu me pak rreshta desha t'ua sqaroja sadopak arsyjen pse hyra ne kete tem sepse me muaj te tere ia kam kushtua kohen ketij punimi (një pjesë e kam pershtatur ne nje shenim me titull; "rrugetimi i popujve te henes" dhe dy; "udhetimi në djepin e atlantides"...)

Problemi i emrit të ketij sundimtari pra eshte se, si e tham me siper, ky emer riqfaqet edhe ne ditet tona si edhe tek studiuesit e shekullit XIX-te sepse, asnjeri deri me sot nuk ka gjetur deshmi te sakta se a ishte fjala per ndonjesundimtar me emrin "seoziris" apo me emrin "oziris" apo me emrin "sesostris" ?

Mirepo neve na intereson pêr te yshqyer temen e hapur vetem se kronologjia e jo emri i ketij personazhi sepse, ai mund te ishte ndoshta edhe Bakusi apo ndonje perendi tjeter etj..por s'ka rendesi, ne na intereson kronologjia ose thjeshte;
1.) A pati ndonje sundimtar para Aleksandrit qe pushtoi Hindin apo jo dhe kur ndodhi kjo ekspedit ?

2.) A ishte nga Trakia, Maqedonia apo nga Egjipti ku sundimtar ?

Megjithse nuk me pelqen te sjelli ketu referanca as emra autores apo saktesi te personave se si shkruhen ata, sepse qellimi i ketij komeenti ishte qe te mos na mbushet mendja neve sot se, ne dikur kemi patur Aleksandrin qê shkoi e pushtoi indin dhe para tij ne shkuam e pushtuam kete vende te larget, prandaj edhe gjuha jone shqipja eshte huazuar nga ata popuj te larget atje në Indi?

Pra z.R, kjo ishte arsyeja e ketij shkrimi qe mund ta lidhnim edhe me temen e Ilirianit sepse koheve te fundit gjejmi vend shumê per lavdata e mburrje se "ne ishim deri ne indi ne ishim ata hititet, ne zbritem nga hylli i Siriusit etj..ne, ne, ne..."

=It can be concluded from all the evidence above that Osiris before moving to the state first and then god incarnate deity and then pure abstract symbol of power and justice was a great king who ruled Egypt during the the most flourishing period of the first empire

Cis its name to this awesome name Osiris or rather Séosiris that it was forbidden to speak under the most severe penalties that must be substituted for the name. purely convention adopted Sesostris up to date to after Greek tradition...
1.)=Osiris=
2.)=Seosiris=
3.)=Sesostris=
Cili prej ketyre tre emrave shkoi deri në Hindi ?

Mirepo neve na interesonte  ne diskutime  vetem se;
A kishte ndnje sundimtar tjeter i cili shkoj ne Indi para Aleksandrit te madh apo jo" ?
Mos te kapercejmi temen  e te dalim tani  edhe ne egjiptologji, se, nuk ishte ne pytje se si quhej ky sindimtar egjiptas, a njihej me emrin "seosiris "sezostris" apo "oziris" neve njehere nuk na dukhet ne kete tem, ndersa emri i birt te tij Makedo na intereson sepse lidhet (ndoshta) me emrin e makedonve.

E dyta: ne duhet te besojmi se kjo ekspedit ka ndodhur rreth 3300 para krishti, disa studiues tjere mendojne se duhej te kishte ndodhur kjo ekspedit diku rreth 1900 para krishti, por, jam i mendimit se kjo ekspedit duhet te kete ndodhur se paku 3300 para krishti.

Ne ti lemi polemikat e arsyet perse u fshef emri i ketij sundimtari nga vete faraonet egjiptias sepse ndoshta tjere faraon moren persiper eksplorimet e Seosirisit apo te SESOSTRISIT ?

Cili emer fshifet pas tjetrit ?

Ketu ka shume fshehtesi vete brenda dinastive, mes faraonve e lere me ne mes nje hulumtuesi e historini me kunderthenje njeri ndaj tjetrit qe nuk kane fund prandaj;
I nderuri mik, te jeni i bindur, kete ekspedit si dhe keta emra une nuk i shpika prej vet-veti.

Faleminderit per mirkuptimin, gjitha te mirat.

Si iu themi ne sot afrikanve ? ..."zezak"..njashtu u quajten dikur edhe popujt e bardh = "bellashk" pra, nuk ka kuptim te percaktuar as kombi as populli por ne pergjithesi u quajten nga autoret antik grek me kete emer, ne pa mundesi qe te shkruanin "bellashk" ata e thonin kuptimin e plote se behej fjale per nej popullsi te "bardh" qe quhej "pellazg" por ne realitet duhej te shkruhej=bellashk, nejsoj siç kemi gabime tjer ne te shkruaredhe epr basket, fqinjet e tyre i quanin "vasket" vaskezet, ose, per "pelikanin" dihet qe eshte i bardh, me te drejet duhej te shkruhej "belikani" e jo "pelikani" qe i humbet kuptimi, keshtu pra edhe per emrin e pelalzgeve me shekuj iu humb kuptimi, pa menduar fare se ishte thjeshte fjala per ndryshimin e gerrmes "b" qe kaloj here ne "b" e ehre ne "v", njesoj si tek "bulla" ose "vula" qe ne i themi "pulla" postale ose vula...per vatikanin njihet me emrin "bulla".;nje gje e thjeshte por qe paguhet nga msodija...

Ne Anatoli apo Natoli u shfaqen kultura te para me vendbanime te njohura si ato GebelTepe para 10 000 vitesh, po çka ti bejmi o iliriane, se, keto vise nuk ndodhen ne trojet tona por atje ne Turki ...Ne duhet ti shtrijmi kembet aqë sa e kemi shtratin...qe mos te dalin kembet jashte nga shtrati se do ngihen..

Ketu e shofim rrugen se nga erdhi qumshti deri tek ne ne gadishullin ilirik, edhe ketu kem deshmi se, ne rrethin e prespes e ohrit, eshte krijua nje vendbanim dhe aty u zhillua agrikultura ngse te gjith kushtt klimatik perputheshin buze liqenit;

"Il faut reconnoître que les Hellènes ou les Grecs connus sous ce nom ne furent pas un peuple différent des Pélasgues les uns comme les autres doivent donc avoir habité le même pays avant de venir cn Grèce & puisque l 'on a montré que les Grecs venoient du Caucase il est assuré que les Pélasgues vinrent aussi des environs de cette montagne & qu ils descendoient des Scythes."

Les habitans de l' Attique donnoient le nom d Hyper aériens à ceux d en tr eux qui demeuroient fur les montagnes & celui de Parbaliens à ceux qui demeuroient proche de la Mer.

"II parait en avoir été de meme des peuples dont les Grecs descendirent ceux qui habitaient les Montagnes du Caucase portèrent le nom de Graucasiens ou Graiens dont vint celui des Grecs et ceux qui demeuroient au voisinage de la mer qui s étend à peu de distance du Caucase semblent avoir porté le nom de Pélasgues."

"A leur arrivée dans la Grèce ces derniers conservant les mœurs des Scythes campèrent fous des tentes & Strabon observe que le nom d Argos que portoit une ville de Thessalie signifie un Camp. Ce nom dit cet auteur paroit appartenir à la langue Macédonienne & à celle des Thessaliens c est chez ces derniers qu étoit cette ville d Argos à laquelle Homère donne le surnom de Pélasgienne & la langue Thessalienne."

Si perfundim:

Graja apo Kraja, Krajanet  apo Grajanet, si Krajkova apo Grajkova, si pellazget apo bellashket, qe te dy popujt ishin fqinje më parë  edhe atje ne Kaukaz para se e vinin ne gadishull  dhe këtu se kuptoj një gjë:

Ku i shofim se pellazget e hititet na qenkan autoktone ?
Ku e shofim se edhe ne qenkemi me origjine pellazge e helene e hitite  si këta  kaukazianet ?

" We must acknowledge that the Hellenes or Greeks known under this name were not a people of different Pélasgues each other as must have lived in the country before coming cn Greece since we showed that the Greeks were coming Caucasus it is ensured that the Pélasgues also came around this mountain and that they were going down the Scythians."

"The inhabitants of Attica donnoient the name Hyper air to those of them that dwelt in tr as mountains and one of those who dwelt Parbaliens near the Sea.

"II feems to have been the same people whose Greeks who descended lived in the Caucasus Mountains bore the name of Graucasiens or Graiens which came the Greeks and  those who dwelt near the sea that stretches a short distance  from the Caucasus seem to have borne the name of Pélasgues their arrival in Greece in recent maintaining the manners of the Scythians encamped under tents and Strabo  observes that the name of Argos that bore a city of Thessaly means a Camp.

The name says this author feems to belong to the Macedonian language in the Thessalians & c is in the latter that was the city of Argos where Homer gives the nickname Pelasgian language and Thessaly ."

Mirëpo aty lartë me pelqeu komenti nga Arban Blandi i cili thotë se:

"Të parët e të arbaneshet nuk patnë ardhun prej Stambollit prej Indiet, siç thonë zdo jugosllav. Të parët e të arbaneshet sipas të glanave erdhnë prej Europet qëndrore e veriore, dhe ishin sikushërinj me Keltet, Para-italiket, Baltiket e Para-sllavet dhe me Gjermanikët, etj."...nje referanc e bukur me vlera, sepse, ne jemi vetem se  ata qe jemi duke e shtrembruar historine e pastaj, kur ndonjë i huaj na sulmon, mundohemi te mbrohemi por me vones dhe me fajin tonë. pse ?

 sepse: Ne jemi ata qe pretendojmi te jemi, ku e di une, ose nga mosnjohja e historise ose nga pakujdesi ose nga mendjemadhsija apo mendje lehtesija jone, me këto pretendime ne kujtojmi shkojmi aqë largë, sa qe rrenjet tona i shpalosim deri ne Hindi e Himalaja, e besojmi me plotë bindjen se;

"atje ne Indi kur shkoj Aleksandri i Madh, prifterjit i thane atij se, edhe para tij shume shekuj me pare, tek ta kishte ardhur edhe nje tjeter Alksander Makedon (apo Bakusi)me ata briret e dashit dhe se ky ishte i dyti"

..Qe pra se ne çka besojmi ne sot, pa ditur fare te verteten se si ka ndodhur dhe kur ka ndodhur kjo ekspedit dhe se nga kush ishte nisur dhe nga ku ?


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire